Alles is communicatie...

 

De aangebrachte lijnen op het wegdek, een plein gevuld met demonstranten, een diagonaal zwart kruis in een oranje vierkant, de met wit overgeschilderde muren, een ongeschreven brief, een afgewend gezicht…

 

Alles is een teken of een signaal en krijgt betekenis door de context waarin het zich bevindt.

Als grafisch ontwerper geef ik gestalte aan de boodschap en ontwikkel ik een beeldtaal om deze over te brengen. Semiotiek (de leer van de tekens, de onderlinge relatie en processen van het gebruik) speelt in mijn werk dan ook een belangrijke rol.

 

Ik heb een achtergrond in de beeldende kunst en als schrijver. Deze achtergrond stelt mij in staat om mijn grafische werk en met name de inhoud van de concepten op meerdere manieren en vanuit verschillende invalshoeken te benaderen, te onderzoeken en te ontwikkelen.

Daarbij ben ik door mijn achtergrond werkzaam in meerdere disciplines zoals: tekenen/ schilderen, fotografie, audiovisuele vormgeving en schrijven.

Maar werden deze disciplines voorheen nog onafhankelijk van elkaar beoefend, de grafische vormgeving stelt mij in staat om meerdere disciplines te integreren, te verbinden of te laten samenvloeien.

 

Als grafisch vormgever bedenk en ontwikkel ik inhoudelijke concepten die worden vertaald naar visuele producten voor zowel print als digitale media.

Daarnaast doe ik op dit moment onderzoek naar storytelling, waarbij ik voornamelijk  geïnteresseerd ben in de verschillende manieren waarop een verhaal verteld zou kunnen worden.

 

Ik werk ik in opdracht of als freelancer en begeleid het project van begin tot het einde, van de eerste oriënterende gesprekken tot de eindevaluatie, hierdoor blijft het onderlinge contact persoonlijk en is de samenwerking flexibel.

Om de verschillende disciplines zo goed mogelijk op elkaar af te kunnen stemmen werk ik zelfstandig, daarnaast beschik ik over een netwerk van grafisch vormgevers, fotografen, illustratoren, 3D-developers, web-developers, tekstschrijvers waar ik een beroep op kan doen.

 

Ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten (HKU)- Beeldende Kunst en Art & Design College (GLU)- Grafische Vormgeving.

Ik woon en werk in Utrecht.